Care-i scorul!?

octombrie 11, 2015

Edililor Bacaului:

030

Stadionul Municipal Bacau. Oct 2015

(Mai multe poze)

Cu ce-am gresit de ne-ati smuls iarba domnilor!? Ne-ati vazut serile alergand in numar tot mai mare!? Ne-ati vazut bucurandu-ne de spatiu, gratis!? De ce ne trimiteti la sali de fit(z)ness pe care nu ni le permitem? Care va fost agenda!? V-ati suflecat manecile prea repede inainte de-a vi se fi aprobat si aceasta manarie!? Cat v-a costat sa smulgeti iarba de nu v-au mai ramas bani si pentru tribune!? Sau v-ati ferit de abordarea unui proiect olimpic care ar fi demonstrat impotenta cu care administrati interesele orasului si dexteritatea cu care deturnati fonduri! Ce „proiecte” mai aveti pe teava!? Taiati arbusti ca se vede, e simplu si da bine. Mie unu’ nu-mi place faptul ca ati belit parcul si i-ati distrus intimitatea. E drept, labagii nu si-o mai pot freca printre tufe iar cacatii se vad prea usor pe gazonul britanic care suge multa apa de la clima pe care Bacaul un o are. Functioneaza stropitorile? Va rog, furati daca v-ati nascut hoti sau asa v-ati format ca noi va iertam si pentru asta dar faceti ceva si penru noi, pulimea, de care nu va pasa. Zilele Bacaului cu bere Timisoreana (Ce s-a intamplat cu berea Margineni facuta la Bacau, ca mie-mi placea!?) Targul de haine si încalțăminte (Ati inlocuit fabrica de confectii care lucra pentru export cu Cora). Presa latra, timpul trece, bogomilii raman.

Poate m-am trezit prea tarziu dar as vrea sa revin la mine in oras, sa ma plimb pe Alecsandri, sa-l vizitez pe Nicu Enea, acolo unde-a locuit, sa ma-ntalnesc cu Ciosu sau Măric sa ne putem auzi pe trotuarul Aleii Parcului unde-ati dat drumul circulatiei in ambele sensuri si ati uitat sa montati regulatoare de viteza pentru avortonii carora le-ati dat permisul pe spaga. Ah, era sa uit parcul din care ati facut parc de utilaje si depozitati pamantul pe care-l scormoniti ca niste imbecili prin cartiere. Ce firme angajati domnilor?!

As vrea sa revin in orasul meu in care teatrul de vara a devenit teatru de iarna, caruia i-ati ridicat, in baza nu stiu caror avize, o cupola, ca sa ne impiedicati sa vedem cerul instelat al serilor de August, la un film in aer liber. Acolo se tin acum, in secret parca, sedintele partidelor politice si cate un concert Holograf. Bitman. Al cui e de fapt Bacaul!? As reveni in orasul meu in care pietonii au pierdut meciul cu masinile pentru un singur motiv: sa-l citesc pe Bacovia atat de apasat incat sa-si ridice privirea impietrita din marmura soclului.
Care-i scorul domnilor!?

%d blogeri au apreciat: